Nyheter fra Styret!

Nyhetsbrev:
Har du noe å bidra med til denne nettsiden?
Send til oss på epost

Melde deg inn i ACC Målselv?
Send oss ei melding

Se aktivitetskalender

Amcarklubber

Slideshow

Den optimale start på sommeren

For en tid tilbake etterlyste jeg reportasjer fra medlemmer og amcarfolk i Troms. Dette hoppet Tor Sivertsen og Eirik Teigen på. De har vært på en skikkelig guttetur “over there”.  Nå har jeg fått en fin skildring fra turen de helt sikkert har kost seg på. Dette kan vel være en skikkelig teaser på sesongen som står foran oss.

Jeg takker Tor og Eirik for en flott reportasje!

MVH

Presidenten

Den optimale kickstart på sommeren

 

Roadtrip på Vestkysten.

 

Turen vår startet i San Francisco en vårdag i April-13. Vi leide en nydelig bil… Dodge Challenger! Når vi parkerte utenfor Hard Rock Cafe i SF, parkerte vi side om side ved en annen muskelbil!

 

Vi brukte litt tid på forskjellige attraksjoner i San Francisco, og fikk med oss ikoniske steder som Fishermans Wharf og Lombart Street.

Vi kjørte opp Highway 1 langs Vestkysten til Fort Bragg. En svingete og fin vei med høy standard noe som gav en fin start på bilferien. Turen opp til Fort Bragg var unnagjort på første dagen. Vi forlot kysten dagen etter, turen gikk opp i fjellene og gjennom stor Redwood skog, og endte opp i spillebyen Reno.

Vi tok inn på Silver Legacy Hotel, noe som var billig siden det var utenom helg. Her var de fleste store kasinoene bygd sammen og vi kunne gå fra det ene til det andre innendørs. Et mekka for de spillefrelste. Vi tok turen ut og cruiset litt i gatene og koste oss, det hele ble toppet da en gutt på gata ropte ut ”wooow look at that car!” og pekte på Challenger’n vår.

Helgen tilbrakte vi sammen med fastboende familie ved Bishop. Her ble vi nødt til å ta på oss dongeribukse som eneste gang på turen, da vi tok turen opp til toppen av Mammoth Mountain, 3700 moh.

Forskjellen var stor, fra 2 grader på toppen til 37 grader ved Lake Mono som vi besøkte senere på dagen.

Death Valley ble neste stoppested, vi var 85.5 meter under havoverflaten da vi stoppet i Badwater Basin. Her registrerte vi turens høyeste temperatur på 42 grader. Deretter var det strake veien, bokstavlig talt, til Las Vegas der vi tok inn på Stratosphere Hotel, på enden av The Strip. Hotellet som mange omtaler som et ”must” å oppleve i Vegas. Hotellet kunne by på tre adrenalinfylte attraksjoner på toppen av kula. Tre forskjellige karuseller hvor du kunne utfordre dine grenser. Eirik tok snarveien ned ved å hoppe fra 108. etasje. Den ultimale testen, Sky Jump. 250 meter i fritt fall før en vaier dempet ned farten rett før gata.


Avslutningen på kvelden tok vi i baren i 108. etasje, som kunne by på 360 graders utsikt over Vegas. Anbefales på det sterkeste! Her var det også restaurant som roterte rundt mens du kunne nyte utsikten.

 

Grand Canyon er et vakkert skue. Vi ble plukket opp av limousin utenfor hotellet og kjørt til flyplassen hvor helikopteret ventet. Vi hadde en 3.5 timers guidet tur som tok oss over Hoover Dam og Lake Mead. På vei inn fløy vi forbi attraksjonen Skywalk, men som piloten sa, at helikopterturen gav en mye bedre opplevelse av Grand Canyon. Turen endte med piknik i bunnen av Grand Canyon. Her fikk vi servert champagne og mat ved basecapen til Sun Dance Helicopter Tours.

I USA finnes det mange spesielle bygg, på tur ut fra Las Vegas så vi turens merkeligste ”hus”.

Vi vendte nesen mot vest ved Kingman og kom inn på den legendariske Route 66. Her kjørte vi igjennom en ghost town som ennå ble holdt i live. Her gikk det esler i gata og på dagtid hadde de skuespill med revolverdueller.

Onkel Tor på Route 66.

 

Vi fikk oppleve solnedgangen mens vi cruiset på Route 66. Langs deler av ruta gikk det tog med over hundre vogner på slep.

På tur inn til Los Angeles kjørte vi i Diamond Lane, et eget felt helt til venstre på den fem felts motorveien, hvor de som var 2 eller flere i bilen kunne kjøre. Vårt store ærend i Los Angeles var å besøke Hammond Store, men denne var dessverre stengt.

Vi kjørte da til Hard Rock Cafe Hollywood og deretter til enden av Route 66, som er på Santa Monica Beach.

Vi fulgte nå kysten nordover langs Highway 1 opp mot San Francisco. Det starter med flere fine strender mens lengre nord blir det brattere terreng og veien snor seg frem på klipper som stuper ned i havet. Dette er en fantastisk rute å kjøre med nydelig utsikt mot Stillehavet. Big Sur er et galleri og restaurant som er bygd av gjenvunnet Redwood trær. Galleriet er bygget med samme grunnflate som verdens største Redwood tre, General Sherman, som hadde en diameter på 34 fot.

 

Vi møtte mange godbiter. På en holdeplass tok vi bilde av noen flotte eksemplarer med Stillehavet i bakgrunn. Nå var turen nesten over og vi opplevde turens siste solnedgang ved kysten før vi kjørte inn til San Francisco.

 

Med GPS opplevde vi aldri noen problemer med å orientere oss og fant alltid lett frem til dit vi ønsket å dra. En slik bilferie er absolutt å anbefale. Vi brukte 12 dager på rundturen som tok oss gjennom tre stater i vest.

 

 

Vi sitter igjen med mange gode minner og gjentakelse av en slik tur står høyt prioritert.

Hilsen Eirik Teigen og Tor Sivertsen

Treffprogram

Treffprogram Vet du om noe treff som bør komme på lista for 2023? meld inn til oss så skal vi få det ut her..

Facebook-profil

Count per Day

  • 84Visninger i dag: