Roadtrip to Lofoten

Roadtrip til Henningsvær i Lofoten pinsehelga 2005

Denne turen luftet vi så vidt på årsfesten forrige høst. Mange meldte seg på allerede der og da, for dette ville de være med på. Denne helga avholdes nemlig årets "Codstock festival", bluesfestival med band fra Italia, Sverige, Finland og selvsagt Norge.

Seinere ble det valgt komite som skulle tilrettelegge turen. Og med Inger Cruickshank i spissen ble hele turen snekret sammen. Og på et tidlig tidspunkt booket vi rorbuer, ordnet med felles middag etc.

Totalt var vi tretten ekvipasjer som cruiset av gårde sørover E6 med felles oppsamlingspunkt Esso i Bjerkvik. Været var aldeles nydelig. Datoen var fredag den trettende, og for de som....... vel, allerede her møtte vi første problem. Gammel Cadillac som ladet dårlig. Men videre måtte vi, for kaffestopp på Sandtorgholmen var neste stopp. Dette er en kjempefin plass som anbefales.

Ivar var sendt ut i forveien for viktig gjøremål på Sortland. Og han meldte om bra veier, men mye trafikk. Vi kom tidsnok til ferga som tar oss over sundet fra Melbu til Fiskebøl.
Her hadde vi kontakt med Per Ivar som allerede da hadde sjekket inn på rorbua. Og han lovde oss nygrillet kylling når vi kom fram. For som han sa; "så er det veldig mye måse her, skal se om jeg får tak i noen". Og på turen over ble det mye fliring, for det viste seg at to av deltakerne faktisk trodde at de skulle på Countryfestival!! Tjo hei, så feil kan man ta!

Ved sjutida på kvelden var alle sjekket inn, og de aller fleste av oss bodde på Henningsvær Rorbuer. Kjempeflott rorbuanlegg som anbefales på det sterkeste. De har egen hjemmeside på internet.

På kvelden gikk vi på byen og sjekket bluesen. Det var blues på forskjellige puber, så det ble seint før vi var i seng. Noen kom seg ikke ut på byen, årsak uvisst, men ryktet sier at en av gutta hadde mistet noe under bordet som han lette leeenge etter.

Lørdags morgen var været rett og slett dårlig. Det snødde! Noen kjørte videre utover Lofoten, andre til Kabevåg og Svolvær. På ettermiddagen hadde vi avtalt med Finnholmen Brygge om utstilling av biler der. Så vi fylte parkeringsplassen med nyvaskete glis. Inne var det gratiskonsert med "Blått Brygg". Også Hanne Boel stakk innom her på vei til arrangement et annet sted.

Klokka åtte samlet vi oss her for felles middag som klubben spanderte.
Det var fiskegryte og hvalbiffgryte med tilbehør. Og gjett om det smakte! Her hadde vi det koselig, og et veldig trivelig vertskap. Anbefales!

Vi hadde konkurranse med flott premie sponset av Esso Finnsnes. Tusen takk!

De aller barskeste gikk pånytt på byen for å få med seg god blues, mens andre ikke kom seg ut denne kvelden heller! Rart!

Så på søndags formiddag takket vi for oss, kostet bilene reine for snø, og la i vei mot ferga. Og snødde gjorde det hele tiden, veien var selvsagt ikke ryddet for snø, sånn at det var to hjulspor på veien å styre etter. Dette var vel tøffe greier. Men han som vi passerte med stor motorsykkel og tilhenger hvor han leiet sykkelen, og passasjeren skjøv på bak, han slet!

Men da Cadillacen skulle startes opp, ville den ikke. Slepetau ble i all hast ordnet, men dessverre så stod handbremsa på, og da klarer ikke selv den sterkeste personbilen å slite den løs. Eier og hjelpere ble igjen i Melbu for prøve å finne nytt batteri.

Enden på visa ble at Cadillacen ble med ferga over på ny tur. Ryktet sa til og med tre turer, men.....

Da nytt batteri var montert startet bilen igjen. Men passasjerene ble nødt til ha ei dyne over seg, da varmeapparatet heller ikke ville være med.

Og i vei bar det. Nå var forholdene bedre. Da vi kjørte inn Gullesfjorden var veien ikke brøytet, og ca 20-30 cm snø dekket veibanen. Den lave snuten på Prowleren fungerte som snøplog...... Det var ikke mulig å komme seg videre. Vi måtte snu. Og redningen ble ei ferge som "gikk til Harstad". Etter middag i Harstad, la vi ut på veien igjen. Veien var bra helt til vi skulle over Gratangsfjellet. Her kjørte heldigvis brøytebilen, og det var strødd, sånn at det gikk forholdsvis greitt å komme seg over.

Da vi passerte Bogen så vi "onkel" stå gjemt bak et hus, og det gikk ikke så veldig lenge til melding på telefonen tikka inn om at dagens bot for "uvettig kjøring" var tildelt en kar i en gammel Cadillac! Og gjett hvilken!

Vel, alle sammen kom seg etter hvert trygt hjem. Oppsummeringen blir en veldig trivelig og sosial tur, god musikk og veldig mye vær.

Da får jeg takke alle for en fantastisk trivelig tur, håper vi kan få til noe lignende seinere!

The Boss.

Ideer eller synspunkter på lokale amcarting? Skriv i gjesteboka!

For oppdatert aktivitetskalender, sjekk her

Tilbake til American Car Club Målselv hovedside